Dames HV Holten komen kracht te kort tegen Ha-STU

HOLTEN – Na de jaarwisseling stond voor Holten de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen de Nijmeegse dames van Ha-STU. Om zich te kunnen handhaven in de eerste klasse is het nodig om in de tweede helft van de competitie punten mee naar Holten te nemen.  Ook tegen Ha-STU lagen er kansen voor Holten. De teams in de eerste klasse liggen zo dicht bij elkaar, dat niets onmogelijk is, en zelfs Holten die bijna onderaan staat, van de nummer 3 Ha-STU zou kunnen winnen. Holten was gebrand op winst en dat zag je in de eerste minuten. Ze stonden sterk en gingen gelijk op met Ha-STU.  Toch wist Ha-STU de kansen beter te benutten dan Holten. Ze konden een kleine voorsprong uitbouwen van 3 punten. Holten verslapte en hierdoor gingen ze de kleedkamer in met 12-21. Een flinke achterstand, maar niets is onmogelijk.

Het werd direct, bij aanvang van de tweede helft, duidelijk dat er iets gebeurd was in de kleedkamer. Holten was fel en wilde die achterstand inhalen. Ze wisten Ha-STU van het scoren af te houden doordat de dekking goed dicht zat. In 17 minuten kon Holten 10 keer het net vinden, Ha-STU maar 2 keer. De stand was nagenoeg gelijk. De wedstrijd leek omgekeerd te zijn. Maar met meer verzorging dan spelers op de bank was Holten leeg. De vermoeidheid sloeg toe, ballen gingen weer op de paal, de lat of net naast, en Ha-STU bleef scoren. Waar Jo-Anne 5 minuten geleden nog een uitstekende break tegenhield, vlogen de ballen haar weer om de oren. Nu was Holten degene die maar 2 doelpunten wist te maken, en Ha-STU 10. De eindstand was 24-35.
Volgende week zondag 17 januari spelen de dames van Holten om 12.15 tegen Zwolle. Er is in Zwolle nog iets recht te zetten. De hal is Holten bekend, ze speelden daar vorig jaar hun kampioenschapswedstrijd.

Reacties zijn gesloten.