Dag van respect 2012

0

HOLTEN – Burgemeester Arco Hofland geeft gastles op SG De Waerdenborch

Ook dit jaar verzorgt de gemeente een gastles over respect. De interactie met leerlingen op grond van authentieke verhalen vormt de ruggengraat voor deze dag. In de overtuiging dat de lessen over respect geven en respect ontvangen intens doorwerken.

Voor het eerst in Rijssen-Holten wordt de gastles verzorgd op een school voor voortgezet onderwijs. In de vorige jaren bezocht de gemeente Rijssen-Holten de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Dit jaar is het SG De Waerdenborch. Bij het vak Culturele Kunstzinnige Vorming is hiervoor tijd vrijgemaakt.

Burgemeester Arco Hofland gaat vrijdagmorgen 9 november met vierdejaars leerlingen van de Havo in gesprek over ‘wat is respect?’, ‘hoe gaan wij met elkaar om?’ waarbij ook de actualiteiten van de afgelopen week een plek krijgen.

Burgemeester Arco Hofland: “Ik ben zeer erkentelijk dat ik deze gastles op de Waerdenborch mag verzorgen. Het is geen eenrichtingsverkeer, door het spontane contact met leerlingen is het een kans om samen te praten over respect. Door de openheid en aandacht voor respect bouwen we verder aan waardige omgang met elkaar”.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.