14 Reacties
 1. Peter zegt

  niet echt een goed idee, laten we de zondagsrust in ere houden

 2. Ookpeter zegt

  Prima idee, een ruime meerderheid in Nederland is voor.

 3. Tom zegt

  Goed idee, de zondagrust is niet meer echt van deze tijd!

 4. Realist zegt

  Wat schieten we er mee op om de winkels nog een dag meer open te houden. Ik weet niet of jullie zelf wel op zondag werken maar als iedereen dan vrij heeft is het veel gemakkelijker om iets met elkaar af te spreken, dan heb je tenminste een dag dat iedereen kan.
  Willen we wat in het dorp organiseren dan zijn er tenminste ook mensen die kunnen komen, we moeten met z’n allen al langer werken, een paar jaar geleden was iedereen al met 60 jaar thuis en nu pas met 6 jaar7.
  Willen we ons dorp leefbaar houden laat dan de winkels op zondag dicht

 5. J. Traman zegt

  Willen we ons dorp levendig houden laat dan de winkels op zondag open.

 6. Ruud zegt

  Allerlei onderzoeken, van het CBS, het SCP, koopstromenonderzoeken en ga zo maar door geven steeds weer hetzelfde beeld…
  Een ruime meerderheid is voor, een kleine -veelal strenggelovige- minderheid is tegen.
  Toch te gek voor woorden dat een paar zondagsheiligers menen nog steeds de baas te zijn, die de ongelovigen wel even zullen vertellen wat wel en niet mag op zondag.

 7. Ruud zegt

  Allerlei onderzoeken, van het CBS, het SCP, koopstromenonderzoeken en ga zo maar door geven steeds weer hetzelfde beeld…
  Een ruime meerderheid is voor, een kleine -veelal strenggelovige- minderheid is tegen.
  Toch te gek voor woorden dat een paar zondagsheiligers menen nog steeds de baas te zijn, die de ongelovigen wel even zullen vertellen wat wel en niet mag op zondag.

 8. gprins22 zegt

  Voor mij hoeft het niet, je kunt je euro maar 1 keer uitgeven en ik heb persoonlijk aan 6 dagen genoeg. en voor de kleine zelfstandige is het ook wel fijn om tenminste 1 dag in de week “vrij” te zijn lijkt mij.

 9. Peter zegt

  Altijd weer hetzelfde sprookjesverhaal. Dat de zondag vrij zogenaamd betekent 6 dagen in de week werken en een dag vrij voor de kleine ondernemer. De meeste kleine ondernemers zijn nu al al op maandag gesloten omdat er op maandag geen droog brood te verdienen is.
  De zondag integendeel is een dag waarop men veel omzet kan draaien, net weer een onderzoek uit België… Bakkers bij onze zuiderburen mogen elke zondag open zijn en halen op zondag 40 % van de weekomzet. Wat doen onze zuiderburen… Ze werken 5 Max 6 dagen in de week en verdienen meer dan de bakkers in Nl.

  Maar ja met feiten zul je de sprookjesgelovers niet overtuigen.

 10. echteP zegt

  Toen ik als 17 jarige aan de bak moest bij mijn eerste werkgever, heb ik nog een half jaar mogen meemaken, dat de zaterdagmorgen gewoon verplicht werken was. In de jaren daarvoor hadden mijn oudere collega’s zich nog veel meer jaren druk gemaakt voor een vrij weekend. Nu zijn we zeg maar 40 jaar verder, zijn we van 45 naar een 38urige werkweek gegaan, en nu komt het, wanneer je nu in een bepaalde sector zit, mag je in het weekend weer werken. Kortom de winst die door de jaren heen geboekt is voor de werknemer is minimaal. Hij of zij kan nu op z’n vrije dag de kinderen wegbrengen en ophalen van school, de tuin om spitten of wat weet ik wat, maar samen leuke dingen doen is er niet bij. Tijden veranderen net zo snel als sprookjes.

 11. Wat een onzin zegt

  De vijfdaagse werkweek werd op 23 december 1960 goedgekeurd en was in de meeste branches uiterlijk mid 1964 ingevoerd. Dat is dus niet 40 jaar geleden maar 50 jaar. Die eerste generatie die niet op zaterdag hoefde te werken is dezelfde als die met de VUT (met 55 jaar ) , jongere generaties normen dit ook wel de opvreters…de gelovige zwarte kousen die onze pensioenen opmaken.

 12. echteP zegt

  Dat zeg je goed, de meeste branches, dus geen onzin. Los van de D66 poll waar het eigenlijk overgaat, maar door jouw afdwaling het volgende. In de 43 jaar diensjaren nu al gemaakt ,heb ik ook mijn VUT premie afgedragen, maar door allerlei andere regelgevingen moet deze jongen gewoon door tot 65 + 8 maanden en zie dat mijn betaalde premie ook door anderen word opgevreten. Zonder dat ik ook maar het minste met wat voor geloof dan ook te maken heb, vind ik jouw laatste regel respectloos, tegenover de wel gelovigen en allen die gestreden hebben voor sociale voorzieningen, die nu weer worden afgebroken.

 13. Gast(wat een groot onzingehalte ) zegt

  AOW krijg je of met 65jaar en 7 maanden of 65 met 9 maanden , er is helemaal geen AOW ingangsdatum van 65 met 8 maanden. Daar begint het al mee. Meneer zegt 17 +40 = 57 jaar oud te zijn. De 57 jarigen gaan met 67 jaar met pensioen. Bovendien iemand die nu 57 jaar oud is, heeft absoluut nooit en te never niet elke zaterdagochtend gewerkt. Mid jaren 70 was de zaterdag als werkdag allang afgeschaft. onzinnig sprookje .

 14. gast zegt

  Wanneer je over zoiets al meer dan 5 maanden moet na denken, zegt al genoeg.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.