Collecte Astmafonds

0

HOLTEN –  Van 7 t/m 12 mei 2012 is de collecteweek van het Astma Fonds.

In die week gaan in Holten weer zo’n 80 vrijwilligers op pad om geld in te zamelen via de collectebussen. Via deze weg willen wij u alvast uitleggen waarvoor dit geld gebruikt wordt.

In Nederland zijn ruim een miljoen mensen met een chronische longziekte. Het gaat om mensen met astma, COPD of een zeldzame chronische longziekte (zoals cystic fibrosis of bronchiëctasieën). Het Astma Fonds zet zich al meer dan 50 jaar voor hen in, want longen zijn van levensbelang. Daarom verandert het Astma Fonds binnenkort haar naam in Longfonds. Wij strijden voor gezonde longen en tegen chronische longziekten.

Gezonde longen voor iedereen
Honderdduizenden mensen met longproblemen hebben dagelijks last van ademnood en zuurstofgebrek. Longziekten moeten dus nog beter worden aangepakt. Ook willen we ervoor zorgen dat minder mensen longziekten krijgen en dat minder mensen aan een longziekte overlijden. We zijn er voor mensen die een longziekte hebben, maar ook voor mensen met gezonde longen. Vandaar ons motto: Gezonde longen voor iedereen.

Wetenschappelijk onderzoek
Wij willen dat er een therapie wordt gevonden waarmee chronische longziekten gestopt kunnen worden. En nog mooier zou zijn dat we op den duur beschadigde longen zelfs kunnen herstellen. Wetenschappelijk onderzoek is heel erg belangrijk bij het voorkomen, genezen en behandelen van longziekten. Daarom besteden we veel geld aan wetenschappelijk onderzoek. Een kwart van onze inkomsten gaat naar onderzoek naar longziekten. Zonder de hulp van donateurs, leden en sponsoren is dat niet mogelijk. Dan zouden veel onderzoeken stil komen te liggen.
 
Campagnes en projecten
Ook gaat een deel van onze inkomsten naar landelijke en regionale projecten. Denk maar aan campagnes voor schonere lucht in scholen, de COPD-risicotest of de Longzorgmeter. Met deze en al onze andere projecten strijden wij voor een betere toekomst voor mensen met een chronische longziekte.

Bent u ook geïnteresseerd om als vrijwilliger een bijdrage te leveren voor het Astmafonds? U kunt zich aanmelden als collectant via de website www.astmafonds.nl of u kunt

rechtstreeks contact opnemen met collecte-organisator Mariska Çubuk, tel. 0548-364228.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.