Collecte Alzheimer Nederland 9 – 14 november 2015

SCHIPHOL - Bekende Nederlanders geven aftrap op Schiphol voor landelijke collecteweek Alzheimer Nederland.Hugo Metsers, Gerda Havertong, Regina Romeijn en Jan Slagter geven het startsein voor de landelijke collecteweek van Alzheimer Nederland. Om ervoor te zorgen dat de 270.000 Nederlanders met dementie en de ziekte van Alzheimer niet worden vergeten, collecteren zij vandaag als eerste vrijwilligers op Amsterdam Airport Schiphol. De landelijke collecteweek van Alzheimer Nederland duurt van 5 t/m 10 november 2007; op Schiphol en in de rest van Nederland wordt de gehele week gecollecteerd voor de belangen van mensen met dementie en hun omgeving.Foto is vrij van rechten en mag alleen redactioneel gebruikt worden in de context van het bijschrift. ANP PHOTO NILS VAN HOUTS

HOLTEN – Wilt u ook in actie komen tegen deze ziekte? De stichting Alzheimer Nederland kan altijd nog een helpende hand gebruiken. Neem contact op met collectecoördinator Margret Overkamp, tel 0548 361401.

Eén op de vijf mensen door dementie getroffen en door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Dementie heeft een grote impact op leven van alle betrokkenen. Het is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf.
Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. En het is niet te stoppen. Nog niet… Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om dementie uiteindelijk te kunnen overwinnen.

In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste.
De ziekte vernietigt uiteindelijk het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer Nederland gaat de strijd aan, voor een toekomst zonder dementie. In de week van 9 tot en met 14 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Holten gaan zo’n 40 collectanten op pad om geld in te zamelen.

Reacties zijn gesloten.