CMV niveau 2 Mintonette kampioen

HOLTEN – Het was een spannende zaterdagochtend in Hellendoorn; het Mintonette CMV 2 team kon nog kampioen worden. Ze stonden voor aanvang van de wedstrijden nog één punt achter op de koploper SVH CV uit Den Ham. De eerste wedstrijd was meteen de koningswedstrijd tegen SVH was; er moest dus gewonnen worden. De meiden begonnen geconcentreerd, maar de strijd ging gelijk op, wat resulteerde in een nipte 1-0 overwinning. De tweede set zetten de meiden een tandje bij en dat was te merken; er werd supergeconcentreerd gespeeld, voor elke bal werd hard gevochten. De kniebeschermers maakten vele schuivers met mooi gevangen ballen en daar had de tegenstander geen vat op, want de tweede set werd gewonnen met 4-0. Vervolgens werd de laatste set ook binnengehaald, dat werd 2-1. Een superoverwinning!

Maar ze waren er nog niet, nu 5 punten los van de rest, moest nog een tweede wedstrijd gespeeld worden. Er moesten minimaal twee punten gehaald worden en dan zou er waarschijnlijk op punten gewonnen worden, drie was beter want dan was het kampioenschap veiliggesteld. De tegenstander was Vrivo uit Vriezenveen. Een niveau 1 team, dat maakte het spelen lastiger omdat je bij niveau 2 drie keer moet vangen om een speelster in het veld te krijgen waar niveau 1 bij elke vangbal weer een speelster mag aanvullen. Er moest tactisch gespeeld worden maar dat is moeilijk met steeds een vol veld voor je. Dit was te zien in de eerste en tweede set, want die gingen gelijk op, beiden 1-1. In de derde set werden de puntjes even op de “i” gezet, wat resulteerde in een 2-1. Wederom een overwinning!

Ondertussen had men op de tribune meegerekend, en in de einduitslag bleek dat Mintonette één punt meer had dan SVH. Het kampioenschap was binnen!! Dat resulteerde in een explosie van vreugde bij de jonge meiden. Door de organiserende vereniging werd de welverdiende medaille uitgereikt, en vervolgens werd snel naar Holten teruggereden alwaar het thuisfront het team opwachtte met een mooi bloemetje en een trotse trainer. Onder het genot van een glaasje drinken werd nog even nagenoten van de mooie prestatie.

Op naar het nieuwe seizoen, en dan verwelkomt dit mooie team weer twee nieuwe speelsters, die inmiddels al meetrainen. Wil jij ook mee doen aan deze beweeglijke sport? Vanaf 6 tot 12 jaar kun je meedoen met CMV Volleybal, elke dinsdag beginnen we om 16:00.

Reacties zijn gesloten.