Cafe’s langer open

0

HOLTEN – Horecazaken in Rijssen-Holten mogen in de toekomst langer open blijven. In het kader van het project ‘veilig uitgaan’ wil burgemeester Bort Koelewijn de openingstijden verruimen. Maar horeca-ondernemers moeten daar wel wat tegenover stellen. Ze moeten rapporteren wat er in hun zaak gebeurt en een ‘actieve houding aannemen’ als het gaat om de veiligheid, binnen en buiten.

"Als een horeca-onderneming daaraan voldoet, zal er enige souplesse met de sluitingstijden worden betracht", aldus burgemeester Bort Koelewijn.

Volgens de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV) moet de tap in het weekeinde ’s nachts om twee uur dicht en door de week om een uur. Uitgaansgelegenheid Lucky heeft een uitzonderingspositie, die door de Raad van State is vastgesteld.

In het kader van het project ‘veilig uitgaan’ mogen straks ook andere horecazaken wat langer open blijven. Daarmee wordt voorkomen dat grote groepen jongeren gelijktijdig op straat komen te staan. Een later sluitingstijd zorgt voor een cooling down, waardoor zaken geleidelijker leeg lopen. Daarmee kan rottigheid op straat worden voorkomen. Wat de nieuwe (latere) sluitingstijden worden, is nog niet bekend.

De fracties van ChristenUnie en SGP zijn tegen verruiming van de openingstijden. Horeca-ondernemers in Rijssen-Holten, die deelnemen in het project ‘veilig uitgaan’, juichen het daarentegen toe.
(bron Tubantia)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.