C1000 Léon Haanstra sponsort Dorcas Hulp Holten

0

HOLTEN – Aankomende zaterdag 21 april organiseert Dorcas Hulp Holten een benefietconcert voor Roemeense en Oekraïense kinderen.

Tijdens dit concert zullen het Young Dorcas Choir uit Roemenië en het popkoor Amazing uit Holten optreden in het Kulturhus. Het concert begint om 20:00 uur. C1000 Léon Haanstra sponsort het benefietconcert en heeft toegezegd de werkgroep Dorcas Hulp Holten ook gedurende het jaar te sponsoren bij de diverse activiteiten. “Het is belangrijk dat Holten zich ook inzet voor andere delen van de wereld waar mensen het niet zo gemakkelijk hebben. Daar willen wij als C1000 graag aan bijdragen” aldus Léon Haanstra, eigenaar en bedrijfsleider van C1000 Holten.

Het Young Dorcas Choir uit Roemenië bestaat uit achttien jongeren die geld inzamelen voor een zomerkamp voor arme Roemeense en Oekraïense kinderen dat door Dorcas wordt georganiseerd. Zij hebben een koor opgericht, dat concerten geeft in binnen- en buitenland. Ook verlenen zij medewerking aan kerkdiensten en zingen zij bijvoorbeeld in de kerstperiode in winkelcentra. Ze brengen de liederen op een eigentijdse manier. Naast Roemeense muziek, zingen ze ook een aantal internationaal bekende meezingers. Onlangs hebben de jongeren een tweede cd opgenomen. Met onder meer de verkoop daarvan en het verzorgen van de concerten hopen ze dit jaar weer 7.000 euro in te zamelen voor het kinderkamp. Voor al hun activiteiten werven ze zelf de benodigde financiën via allerlei fondsenwervende activiteiten.

Het popkoor Amazing is in 1994 in Holten opgericht. Het repertoire bestaat uit een mix van Engelstalige pop, Afrikaanse folk en ook enkele Nederlandstalige nummers. De nummers worden in speciale arrangementen voornamelijk a capella en vierstemmig gezongen.

Het concert is zeer de moeite waard en belooft een mooie mix te worden van typisch Roemeens muziek gecombineerd met internationaal bekende meezingers, pop en ook Afrikaanse liederen gezonden door Amazing.

Kaarten voor het concert zijn te koop bij Boekhandel Heusinkveld, bij de Blokker in Holten en aan de deur voor aanvang van het concert.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 7,50 per stuk voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (t/m 12 jaar). Aan de deur worden de kaarten verkocht voor € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen (t/m 12 jr).
De gehele opbrengst komt ten goede van het kinderzomerkamp in Roemenië.

Voor meer informatie over het koor en de concerttour en voor bestelling van kaarten, kunt u contact opnemen met Dorcas Holten / Jans Slotboom / tel. 06 17516419 of e-mail : [email protected]

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.