Brandweerjubileum

0

HOLTEN – Onze vrijwillige brandweer wil het 150 jarig bestaan niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom zijn door de brandweer verschillende festiviteiten gepland. Een bijdrage van € 25.000,- uit de gemeentelijke reserves zou daarvoor gebruikt moeten worden.
De raad was het daar niet mee eens. De reservepot is inderdaad niet bedoeld om te pas en te onpas een beroep op te doen. Maar, gaat het hier niet om een heel bijzonder jubileum? Onze brandweer. 150 jaar. Niet voor een beperkte groep van belang, maar op elk moment van de dag paraat voor alle inwoners en bedrijven. Niet alleen voor brand, maar ook voor andere calamiteiten paraat. Daar mag in een jubileumjaar best een blijk van waardering voor worden gegeven.

Bovendien zijn die jubileumfestiviteiten ook nog eens een goede promotie voor toekomstige nieuwe brandweerlieden, die onmisbaar zijn in Rijssen Holten.
Terecht, dat het college de gevraagde subsidie opnieuw aan gaat kaarten in de raad. Misschien moet het college de raad  wel voorstellen om  namens alle burgers en bedrijven  € 0,90  per inwoner voor dat jubileum beschikbaar te stellen. Daarmee komt het bedrag ruim boven de  € 25.000,- uit . Met dat meerdere zou dan iets bijzonders gedaan kunnen worden. Iets waarbij niet de brandweer de organiserende partij is, maar waarbij namens de raad, burger en bedrijf, iemand anders voor de voltallige brandweer een echte gedenkwaardige verassing zou kunnen regelen.

De commissie c.q. de raad had gelijk door nee te zeggen tegen de subsidie aanvraag, die betaald zou moeten worden uit de reserve. Maar de raad zou nog meer gelijk hebben, door ja te zeggen tegen deze aanvraag, gelet op het bijzondere eenmalige doel. En het zou mooi zijn als dat ook nog eens zou kunnen leiden tot die extra verrassing voor al onze spuitgasten. 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.