Brandweer zoekt vrijwilligers

0
Brandweer Rijssen-Holten zoekt voor de post Holten vrijwilligers. Om een beeld te geven van de brandweer komen 3 weken lang drie vrijwilligers van deze post aan het woord. Deze week is het woord aan Wilco Boode.
 
De brandweer. Mijn lust en leven!
De brandweer. Voor mij is de brandweer mijn lust en leven! Vaak wordt aan mij gevraagd of ik geen beroeps had willen worden. Ja graag is dan mijn antwoord, maar dan moet je verhuizen en een rasechte Holtenaar die verhuist niet!

Vanaf de kleuterschool (die in die dagen nog zo werd genoemd), was mijn interesse in de brandweer al behoorlijk groot. Ik kon geen andere tekeningen maken dan van brandweerauto`s. Die mooie rode wagens….. en dan voorzien van de tekst “Ik wil later brandweerman worden”. En dan te bedenken dat ik inmiddels al 25 jaar bij de brandweer ben, waar blijft de tijd!

Een oude rot in het vak kun je dus wel zeggen Ik heb in die jaren heel veel meegemaakt. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Enschede.

18 jaar onderbrandmeester houdt in dat je als bevelvoerder uitrukt en de taken in het voertuig verdeeld, zodat we direct na aankomst bij het incident aan de slag kunnen gaan om de klus te klaren. Wat het ook is.

We oefenen elke maandagavond om zo in goede vorm te blijven en om het brandweerwerk zo goed mogelijk te kunnen doen. Dit is in het belang voor de mensen (en dieren) die ons nodig hebben.

Ieder moment van de dag kan je pieper afgaan of het nu dag of nacht is. Steeds sta je klaar om hulp te bieden waar nodig.

Mijn vrouw en kinderen leven erg met mij mee en steunen mij waar nodig. Ook overdag staat mijn werkgever er volledig achter om mijn brandweertaken te kunnen uitvoeren. Zonder deze steun kun je dit werk niet doen!

Ik ben nu bijna 49 jaar oud en hoop nog zeker 6 jaar mee te draaien. In het verleden kreeg de vrijwilliger bij het bereiken van de 55-jarige leeftijd eervol ontslag. Sinds enkele jaren kunnen vrijwilligers tot hun 60e levensjaar verlenging aanvragen. Zelf vind ik dit een goede zaak. Ik kan daardoor door nog 5 jaar doorgaan waardoor ik mijn kennis en ervaring (langer) naar mijn jongere collega’s kan overdragen.

Wilco Boode
Brandweer Holten 

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.