Brandveilige Borkeld blijft probleem

1

HOLTEN – Veel eigenaren willen geen grond afstaan voor brandgangen op zomerhuisjes terrein. De gemeente Rijssen-Holten gaat daarom tot onteigening over. Dit duurt lang en bovendien zullen de kosten de pan uitrijzen.

Op dit moment is het terrein met circa 500 particuliere zomerhuisjes op de Borkeld allesbehalve brandveilig. Bij een calamiteit heeft de brandweer nauwelijks toegang tot de beboste percelen aan weerszijden van de Vianenweg. Om dat te verbeteren moeten paden worden verbreed en met elkaar worden verbonden. Het gemeentebestuur ging er vanuit dat eigenaren van de zomerhuisjes vrijwillig grond beschikbaar zouden stellen voor deze doorsteken.

De realiteit is echter anders, blijkt uit woorden van wethouder Ben Wolterink. „Over één doorsteek zijn tot nu toe concrete afspraken gemaakt.” Over aanleg van andere brandgangen heeft de gemeente geen overeenstemming kunnen bereiken. „De verwachting is dat op meerdere plekken onteigening noodzakelijk is”, aldus de wethouder. De onteigeningsprocedures zullen waarschijnlijk als uitkomst hebben dat Rijssen-Holten moet betalen voor de gronden.

(bron tubantia)

1 reactie
  1. ikke zegt

    Dat is weer de wereld op z’n kop.
    Het is hun veiligheid. Veel wonen daar illegaal, nu moeten wij voor hun kosten opdraaien?
    Het is netjes geprobeerd maar ze willen toch zelf niet.
    Laats ze maar een verklaring ondertekenen dat ze geen recht op hulp hebben in geval van nood.Als die bewoners hun poot stijf houden moet de gemeente dat ook eens doen met permanente bewoning.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.