Brand bij fam. Brand

0

HOLTEN – In de vooravond onstond er, zo leek het, een onschuldige schoorsteenbrand bij de fam. Brand aan de Reilinksweg.

In het begin dacht men nog de brand te kunnen stikken door de luchttoevoer af te sluiten, maar blijkbaar brande het niet alleen in de haard, maar ook in de pijp. Flinke vlammen sloegen hoog uit de schoorsteen en daarom leek het een van de buurmannen (ook ex brandweer) om zijn oude collega’s er maar even bij te roepen.

Intussen was er redelijk wat publiek toegestroomd. Nadat de eerste wagen was gearriveerd bleek al snel dat er een hoogwerker aan te pas moest komen. Men mag vanwege arbowetten niet meer het dak op. Terwijl deze hoogwerker uit Rijssen moest komen woedde de brand verder en kwam de rook zelfs onder het dak vandaan.

Nadat het extra materiaal was ingezet konden de vlammen met water en zout worden gedooft. Er was nog een 2e brandweerauto gearriveerd voor om assistentie te verlenen, maar deze bleek niet nodig. Na het sein  brandmeester volgde er nog een grondige schoonmaak van de schoorsteen en een controle van het gehelde dak. De uiteindelijke schade is nog niet bekend, maar zal meer zijn dan de besparing van een winter lang huisverwarming vanuit een houtkachel.

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

alt 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.