Bosschool de hei op

0

HOLTEN – De leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 van de Bosschool gingen afgelopen week de hei op!

Vol goede moed, voorzien van warme, oude kleding, stevige schoenen of laarzen en wat drinken werd per fiets koers gezet richting de heidevelden. Aangekomen bij de Panoramaweg op de Holterberg werden ze door de boswachter in groepjes aan het werk gezet.

Om de heidevelden te behouden is er onderhoud nodig. Kleine jonge bomen moeten verwijderd worden, omdat de bomen zich anders van nature gaan vermeerderen. Zo wordt voorkomen dat de gehele Holterberg verandert in een bomen-bos, doordat de bomen de heide overwoekeren.

De kinderen hebben heel goed geholpen met het verwijderen van de boompjes. Dit deden ze door samen de boompjes eruit te trekken met een touw, terwijl aan de andere kant met een schop de wortels werden doorgestoken. Groep 7/8 mocht ook met de zaag aan het werk. Al met al hebben ze er heel wat om gekregen.

De boswachter gaf ook nog een korte rondleiding door de natuur. De kinderen mochten proeven van vossenbessen en jeneverbessen, zagen verschillende soorten heide, zoals dop- en struikheide, bosbessenstruiken, en verschillende soorten bomen.  Er was ook een hele speciale ‘blote-billenboom’, een berk met een vergroeing in de vorm van een paar billen.

Het was een actieve en leerzame ochtend waarbij de kinderen zich erg nuttig hebben gemaakt voor de natuur. Belangrijk waren vooral de samenwerking, het inzicht en het plezier, want zonder deze elementen kwamen de boompjes niet uit de grond.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.