Boek Wis en Waarachtig uit

4

Holten – Het boek, Wis en waarachtig, De Vèèrkàànte Viefkop 2006, is verschenen!  

Dit boek is mede bedoeld om het Sallands dialect en speciaal het Holtens dialect vast te leggen. Het geeft een overzicht van wat er in 2006 in Rijssen/Holten is Debeurd. De beleving van de schrijver komt naar voren, maar ook wordt de lezer een spiegel voorgehouden. Het bevat leuke anekdotes over hoe het leven in Holten en omgeving zich afspeelt en afspeelde. Lezen in het dialect is onwennig. Eenmaal begonnen, zal de glimlach der herkenning het leesplezier vergroten. Velen zullen zich herkennen in dit schrijven. Al met al is het een boekwerk voor iedereen die het Sallands dialect een warm hart toedraagt.

De auteur werd geboren in 1947, in het hart van Holten. Na zeven jaar ging hij met zijn ouders wonen in de buurtschap De Haar en later op het Holterbroek. Na zijn huwelijk in 1975 verhuisde hij naar Bathmen. Hij bleef het verenigingsleven in Holten trouw en heeft bij diverse verenigingen bestuurlijk zijn steentje bijgedragen. Sinds eind jaren zeventig schrijft hij uit liefhebberij gedichten, liedjes en teksten onder de naam Mans van Sangel.

Het is te bestellen bij boekhandel Heusinkveld in Holten.

4 Reacties
 1. gvz zegt

  Ik heb hem al besteld.

 2. gvz zegt

  Ik heb hem al besteld.

 3. D.van der Sluijs-Vincent zegt

  Kan ik mijn Sallands een beetje blijven oefenen.
  Daarbij ben ik trots op mijn oudste neef(Teun van tante Mine en Ome Deijk)
  Groetjes uit de Bommelerwaard.

 4. D.van der Sluijs-Vincent zegt

  Kan ik mijn Sallands een beetje blijven oefenen.
  Daarbij ben ik trots op mijn oudste neef(Teun van tante Mine en Ome Deijk)
  Groetjes uit de Bommelerwaard.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.