Blijspel Hillebrands Mölle

0

MARKELOSEBROEK – ‘Hillebrands Mölle’ is de titel van het nieuwe stuk dat de toneelgroep Markelosebroek op 4, 5, 11 en 12 februari opvoert in het Brooktheater!

De toneelgroep komt uit het HOMA-gebied (Holten-Markelo, overgang Brummelaarsweg-Beusbergerweg)

De uitvoeringen zijn in de grote zaal in de Brookschole, aan de Larenseweg 44 in Markelo. Kaarten voor de uitvoeringen hiervoor zijn vanaf vrijdag (vandaag) telefonisch te reserveren bij Ineke Oosterkamp, 0547-262786. Kaarten kosten 5 euro per stuk. De zaal is open vanaf 19.00 uur, de voorstelling begint om 20.00 uur.

Het stuk dat opgevoerd wordt heet ‘Hillebrands Mölle’ en is geschreven door H.H. van der A. Het verhaal gaat over molenaar Bertus Hillebrands die het er, na de oprichting van een coöpteratie in het dorp, maar moeilijk mee heeft. De coöperatie heeft namelijk een grote meelfabriek gebouwd en Bertus raakt daar al zijn klanten aan kwijt. Het meel van de fabriek is namelijk een dubbeltje goedkoper, zie je. Maar van het verlagen van de prijzen om zijn klanten terug te winnen wil Bertus niet weten.

Daarvoor is de kwaliteit van zijn eigen meel veel te goed… toch? Gelukkig is daar oom Albert uit de stad, die vanwege zijn nieuwe baan tijdelijk bij Bertus en zijn vrouw Janna logeert. Híj heeft wel een oplossing oor de problemen van Bertus. Maar of Bertus zelf daar zo blij mee is? Ondertussen houdt ook buurman Lukas zich nauwelijks staande op zijn boerderij. En wat heeft Dina uit de stad hier nu weer mee te maken?
 
Hoe dat allemaal afloopt kunt u zien in het blijspel Hillebrands Mölle!
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.