Blauw Wit wint en stijgt naar 2e plaats

0

HOLTEN – Blauw Wit had vorige week de lastige uitwedstrijd bij Zelos nipt met 0-1 weten te winnen.

Drienerlo had thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen nummer twee D.Z.S.V. Een wedstrijd waarin een hoog niveau gehaald werd. Drienerlo trainer Frank Eulderink liet in Tubantia optekenen dat dit de twee beste ploegen uit de derde klasse D waren.

Blauw Wit was misschien wel extra gemotiveerd door deze uitspraak? Vanaf de aftrap liet Blauw Wit zien dat de ploeg zich niet wenste te verstoppen in een defensieve tactiek. Er ontspon zich een boeiend gevecht waarbij beide ploegen weinig echte kansen kregen. Doelman Kolkman verdedigde daar waar nodig buiten het strafschopgebied en bleek een degelijk slot op de deur. Youri Noorlander en Arian Vorkink hadden in het hart van de verdediging de volledige controle wat rust uitstraalde op de hele ploeg. Gijs Klein Nagelvoort had in Dennis Rebergen een lastige tegenstander, maar hij groeide in de wedstrijd en stond aan de basis van de uiteindelijke 2-0. Nick Dijkink laat zien dat hij naar zijn oude niveau en misschien wel verder is doorgegroeid. Daarmee houdt hij Remco Stam op de bank. Ook in deze wedstrijd stond de verdediging als een huis en was een inspiratie voor het middenveld en aanval. Dat de ploeg vandaag een sterke tegenstander trof was duidelijk.

Ook Blauw Wit kon maar moeilijk tot echte kansen komen. In de zevende minuut schoot Benjamin Labobar naast het doel van Bob Erinkveld. Aan de andere kant was Drienerlo in de 18e minuut gevaarlijk via een corner. Blauw Wit doelman Kolkman zat er niet goed bij, maar de defensie van Blauw Wit wist de aanval van de gasten toch teniet te doen. In de 22e minuut raakte spits Stijn de Vrijer, tevens voorzitter van Drienerlo, geblesseerd na hard door de bal geraakt te zijn. Gelukkig kon hij verder spelen. Net voor het half uur kreeg Blauw Wit de eerste corner te nemen. Matthijs de Jong plaatste de bal op het hoofd van Thomas Nijkamp, maar deze schampte de bal slechts en daarmee was het gevaar verdwenen. Ook de tweede corner in de 42e minuut was gevaarlijk, maar ook deze situatie klaarde de defensie van Drienerlo. In de laatste minuut voordat de extra tijd begon kreeg Blauw Wit opnieuw een corner te nemen. Dit keer wist Matthijs de Jong het hoofd van Youri Noorlander te bereiken, hij kopte de bal wat gelukkig door naar de tweede paal, waar Benjamin Labobar diagonaal binnen kopte 1-0. Een fraaie treffer op een belangrijk moment in de wedstrijd. Na rust kreeg Blauw Wit al snel weer een hoekschop te nemen. De defensie van de gasten was gewaarschuwd. Toch wist Thomas Nijkamp vanuit een moeilijke hoek nog te vuren. Zijn schot ging echter naast en over het doel. Drienerlo drong in de tweede helft aan.

De ploeg kon echter niet een continu overwicht afdwingen. Blauw Wit liet zich niet insluiten. De studentenploeg kreeg misschien niet veel uitgespeelde kansen, maar was wel telkens dreigend. In de 54e minuut was er een mooie combinatie vanuit het middenveld. De bal ging via de rechterflank voor het Blauw Wit doel langs en leverde slechts een ingooi voor Blauw Wit op. De kwaliteit van de aanval werd hiermee tekort gedaan, maar het toonde ook aan dat de aanvallen doelgericht waren. In de 55e minuut kreeg thomas Nijkamp de eerste gele kaart van de wedstrijd, omdat hij bij een vrije trap onvoldoende afstand hield. In de 62e minuut kwam Remon Müller binnen de lijnen voor Rolf van Kreij. Enkele minuten later was hij onderdeel van een scrimmage voor het Drienerlo doel. Ook Jurrian Paalman en Thomas Nijkamp wisten niet te profiteren. Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok werd een aanval van de gasten onderschept. De bal kwam voor de voeten van Gijs Klein Nagelvoort die met een diepe bal Thomas Nijkamp wist te bereiken. Thomas speelde de bal iets te ver voor zich uit waardoor keeper Bob Erinkveld de aanval kon onderscheppen.

Echter, in plaats van voor veiligheid te kiezen ging hij het duel aan met Thomas Nijkamp. De spits van de gastheren won en kon even later de bal in het verlaten doel schuiven 2-0. Een onverwachte weelde voor de thuisploeg. Drienerlo moest hierdoor nog meer de aanval kiezen. Ook vormgever Yannick Thielemeijer schoof steeds verder door naar voren. In de 77e minuut kreeg Hans de Boer van de gasten geel na een harde actie op Blauw Wit spits Nijkamp. Youri Noorlander werd hierna vervangen door Marco Schuiterd. De defensie bleef ook na deze wissel sterk opereren. Met nog zes minuten op de klok ging linksbuiten Dennis Rebergen langs Gijs Klein Nagelvoort. Zijn voorzet bereikte Stijn de Vrijer die echter naast het doel van William Kolkman mikte. Bij Blauw Wit kwam Remco Stam in de slotfase nog in de ploeg voor Matthijs de Jong. In de extra tijd kreeg Drienerlo nog een aardige mogelijkheid, maar de inzet ging over het doel van Blauw Wit. Even later floot de in fel oranje geklede, maar onopvallend aanwezige arbiter Meulenbeld uit Vriezenveen voor het einde van de wedstrijd. Drienerlo leed de eerste nederlaag van het seizoen en Blauw Wit blijft koploper in de tweede periode en klimt door het verrassende verlies van D.Z.S.V. naar de tweede plek in de reguliere stand. Opstelling Blauw Wit: William Kolkman, Nick Dijkink, Arian Vorkink, Youri Noorlander (Marco Schuiterd), Gijs Klein Nagelvoort, Jurrian Paalman, Benjamin Labobar, Michel Stam, Rolf van Kreij (Remon Müller), Thomas Nijkamp en Matthijs de Jong (Remco Stam). Opstelling Drienerlo: Bob Erinkveld, Ruben Zoeteweij, Lars Wolthuis, Wouter de Vries, Paul de Jong, Jonas Jaspers, Yannick Thielemeijer, Thijmen Groot, Dennis Rebergen, Stijn de Vrijer en Sido Grin. Wissels, Martin Binnema, Arjan Baan en Hans de Boer.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.