Belangrijke overwinning Blauw Wit ’66

0

HOLTEN – Blauw Wit heeft tegen Sp. Teuge een belangrijke overwinning behaald om niet aan het eind van de competitie nog in de degradatiezone terecht te komen.

Bij verlies zou Sp. Teuge tot op vijf punten naderen en met nog vier wedstrijden te gaan zou het daardoor nog extra spannend kunnen worden. Ook D.V.O. ‘71, die enkele weken geleden nog onderaan stond , is met een goede reeks bezig en voert de derde periode aan.

Door deze winst op Sp. Teuge is de degradatiezone nu 11 punten verwijderd en kan Blauw Wit zich langzaam opmaken voor de nacompetitie. Blauw Wit moest het vanmiddag doen met een aantal omzettingen door de lijst met blessures. Door de brede selectie kon trainer Dick Beverdam toch weer een goed elftal opstellen.

Blauw Wit begon goed aan de wedstrijd en probeerde meteen de tegenstander op eigen helft vast te zetten. Dit resulteerde in het begin al in een paar kleine kansen. In de derde minuut kreeg Jurrian Paalman door een goed opgezette aanval een kans maar hij raakte de bal verkeerd. In de achtste minuut zette Arian Vorkink vanaf eigen helft een lange rush in maar werd in de 16 meter van Sp. Teuge naar links gedwongen waardoor zijn schot een makkelijke prooi werd voor de keeper. Toch waren dit al tekenen dat Blauw Wit op zoek was naar een vroege treffer. Deze treffer viel dan ook al in de 10e minuut.

Uit een goed genomen hoekschop van Benjamin Labobar kon Thomas Nijkamp inkoppen. Zijn kopbal viel voor de voeten van Bart Bulsink die met de rug naar de keeper stond. Hij draaide kort om zijn as en kon van dichtbij de 1-0 op het scorebord zetten. Een mooie opsteker aan het begin van de wedstrijd. Blauw Wit ging hierna meteen op zoek naar de tweede goal om zodoende al vroeg een beslissing te forceren. De kansen kwamen er ook maar zonder resultaat. In de 13e minuut mocht Benjamin Labobar weer een vrije trap nemen nu vanaf links maar zijn inzet kon net niet door Thomas Nijkamp worden ingetikt waardoor de bal over de achterlijn verdween. In de 18e minuut veroverde dezelfde hardwerkende Thomas Nijkamp de bal bij het uitverdedigen van Sp. Teuge en plaatste de bal naar Harald Beldman die in de 16-meter na enig geworstel de bal net niet op doel kon krijgen.

Doordat de tweede goal niet viel kreeg Sp. Teuge steeds meer durf en begon langzaam meer vooruit te voetballen wat in eerste instantie nog niet tot grote kansen leidde. De verdediging van Blauw Wit stond goed en gaf weinig kansen weg. Na een klein halfuur spelen kreeg Blauw Wit een aantal corners achter elkaar te nemen maar deze konden helaas niet worden omgezet in een doelpunt. In de 32e minuut was er nog een zeer goede aanval met een goed spelende Remco Stam, die vanmiddag als voorstopper speelde, in de hoofdrol. Maar het beslissende schot van Harald Beldman ging net voorlangs het doel. Doordat er wel de kansen waren voor de 2-0 maar niet werd gescoord kreeg Sp. Teuge steeds meer overtuiging om naar voren te voetballen. Dit resulteerde in een hachelijk moment in de 37e minuut. Door een misverstand tussen de verdediging en de doelman William Kolkman viel de bal zomaar voor de voeten van een speler van Sp. Teuge die simpel kon scoren. Echter, stond deze speler in buitenspel positie waardoor, tot groot ongenoegen van Sp. Teuge, deze treffer werd afgekeurd.

Toch was dit een signaal voor Teuge om er nog een schepje bij te doen. Blauw Wit raakte in de slotfase van de eerste helft hierdoor van slag. Blauw Wit moest steeds meer achteruit en kwam zelf niet meer aan voetballen toe. In de 38e minuut moest William Kolkman zijn eerste echte redding doen op een aanstormende rechtervleugel speler. William kon ten koste van een corner redding brengen. Toch was dit een sein dat Teuge voor de rust nog iets probeerde te halen. En zij werden in de blessuretijd hiervoor beloond door een fout in de achterhoede van Blauw Wit. Teuge mocht vanaf rechts op de helft van Blauw Wit een vrije trap nemen. De verdediging liep uit om op buitenspel te spelen maar dit mislukte. Ook keeper William Kolkman schatte de bal verkeerd in waardoor de bal over hem heen ging en een speler van Teuge eenvoudig kon inkoppen.
Een enorme teleurstelling zo vlak voor de rust waardoor Teuge met extra energie de kleedkamer inging.

Na de rust probeerde Blauw Wit de draad van het goede begin van de eerste helft weer op te pakken maar slaagde daar de tweede helft niet echt meer in. Het begon een rommelige wedstrijd te worden met veel strijd. Ook Teuge was met meer overtuiging uit de kleedkamer gekomen en probeerde vooral met lange ballen de verdediging van Blauw Wit onder druk te zetten.

Dit leverde soms goede kansen op maar deze werden niet omgezet in een doelpunt. In de 60e minuut moest Arian Vorkink door een blessure zich laten vervangen door Michel Stam. Doordat Teuge gaandeweg de tweede helft meer risico’s ging nemen kreeg Blauw Wit nog een aantal goede kansen. Vooral Thomas Nijkamp was soms dicht bij een treffer maar had geen geluk in de afwerking. In de 64e minuut viel alsnog de bevrijdende tweede treffer voor Blauw Wit. Bart Bulsink kreeg aan de rechterkant de bal aangespeeld. Hij passeerde zijn tegenstander door hem door de benen te spelen en kon zodoende de 16-meter inlopen. Vanaf tien meter haalde hij verwoestend uit en de bal vloog diagonaal in het dak van het doel. Een prachtig doelpunt waardoor Blauw Wit weer op voorsprong kwam. Na dit doelpunt probeerde Teuge met de bekende lange ballen en met de wind mee nog meer druk te zetten. Hierdoor kregen zij nog een aantal goede mogelijkheden maar waren niet scherp in de afwerking. Ook kon William Kolkman soms goede reddingen brengen.

In de 80e minuut moest Arjan Aanstoot door een blessure naar de kant en werd vervangen door de licht geblesseerde Marco Schuiterd. In de laatste minuten probeerde Teuge nog van alles en kregen veel vrije trappen na lichte overtredingen van Blauw Wit. Blauw Wit moest in deze fase terug en de voorsprong verdedigen. In de 45e minuut kreeg Blauw Wit nog een goede kans middels Benjamin Labobar. Vanaf ongeveer 30 meter mocht Blauw Wit schuin voor het doel van Teuge een vrije trap nemen. Benjamin krulde de bal rechts om de muur maar de keeper kon nog net redding brengen ten koste van een corner. De goed leidende scheidsrechter Rikhof telde veel (12 minuten) blessuretijd bij waardoor de slotminuten erg spannend bleven. Toch kwam de alles bevrijdende treffer van Blauw Wit in de 100e minuut. Gijs Klein Nagelvoort veroverde aan de rechterkant de bal en ging met een lange rush aan de linkerkant richting het doel van Teuge. Hij kon alleen op de helft van Teuge door een onreglementaire actie worden tegengehouden. Dit leverde een rode kaart op voor de speler van Teuge en een vrije trap voor Blauw Wit.

Deze vrije trap werd kort door Benjamin Labobar genomen op Michel Stam die Thomas Nijkamp in de 16-meter goed aanspeelde. Thomas maakte een korte draai en kon zodoende de bal in de rechterhoek schieten. Door deze derde treffer was de wedstrijd definitief gespeeld. Een belangrijke en zwaar bevochten maar ook terechte overwinning waardoor er nu ruimte is de laatste wedstrijden vooruit te kijken richting nacompetitie.

Opstelling: William Kolkman, Nick Dijkink, Remco Stam, Arjan Aanstoot (Marco Schuiterd), Gijs Klein Nagelvoort, Arian Vorkink (Michel Stam), Jurrian Paalman, Benjamin Labobar, Bart Bulsink, Harald Beldman.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.