Basiscursus Eerste Hulp succesvol afgesloten

1

HOLTEN – Alle cursisten geslaagd voor EHBO diploma

Maandagavond 11 maart was het zover voor tien cursisten welke sinds 19 november vorig jaar bijna wekelijks hebben geleerd en geoefend.

Twee cursisten hebben de theorie via E-Learning voorbereid, de overige kandidaten hebben de theorie toegelicht gekregen op de twaalf lesavonden.

Een examen duurt minimaal dertig minuten voor een kandidaat, en bestaat uit een deel theorie welke mondeling wordt uitgevraagd door een medisch docent. Ook dient er natuurlijk te worden aangetoond dat het behandelen van slachtoffers op de voorgeschreven wijze wordt uitgevoerd, eerste hulp verlening is immers een doe-vak! Belangrijk onderdeel van het examen is de reanimatie inclusief AED (Automatisch Externe Defibrillator).

Eerste Hulp aan Kinderen
Een deel van de geslaagden gaat nog doorleren met de module EHAK (Eerste Hulp aan Kinderen). Deze training is voor iedereen die dagelijks te maken heeft met kinderen zoals ouders, vrijwilligers bij een kinderboerderij of medewerkers van de peuterspeelzaal. Voor gastouders is deze module zelfs vanuit de wet verplicht! Om deze module te doen is een basisdiploma eerste hulp geen vereiste.

Noaberschap & lekenhulpverlening
Iedereen die kan reanimeren en een GSM bezit mag zich aanmelden bij Hartslagnu.nl. Zodra via het landelijk alarmnummer 1-1-2 een slachtoffer wordt gemeld krijgt de hulpverlener een SMS bericht. Bij een hartstilstand is het van belang dat er binnen 6 minuten wordt gestart met reanimeren waardoor de overlevingskans meer dan 50% toeneemt. Reanimeren met een AED kunt u in één avond leren, kijk voor meer informatie op onze website en meld u aan.

Informatie:
KNV EHBO afd. Holten
Brian de Beus, voorzitter & kaderinstructeur
telefoon 06-13040896 of [email protected]

1 reactie
  1. pleister zegt

    Goed gedaan allemaal! Dit geeft weer een veilig gevoel voor als er iets gebeurt. Alle mensen zouden een EHBO diploma moeten hebben.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.