Bandenpomp Holten heeft nieuwe locatie

0

HOLTEN – Op twee parkeerlocaties in de gemeente zijn sinds juli 2014 slimme Bandenpompen te vinden; een pomp van duurzaam materiaal op zonne-energie, waarmee makkelijk de autoband op de juiste spanning kan worden gebracht. De pomp in Holten is verplaatst van de Kalfstermansweide naar de parkeerplaats aan de Dorpsstraat (bij de rotonde Dorpsstraat/Larenseweg). Op die locatie is deze Bandenpomp nog makkelijker te vinden. De slimme Bandenpomp is ook hier voor iedere automobilist, 24 uur per dag, gratis te gebruiken.

Het gebruik van de slimme Bandenpomp laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Sinds de plaatsing van twee pompen in Rijssen en Holten is hier al bijna 800 keer gebruik van gemaakt. Hierdoor zijn heel wat autorijders op de hoogte van de brandstof- en CO2-besparing die het hun oplevert, maar is ook te zien hoeveel banden er minder hard slijten door het toepassen van de juiste spanning. Tot nu toe is er volgens de berekeningen van de pomp in totaal daarmee al ruim € 18.000 bespaard.
Wethouder J. (Jan) Aanstoot: ”Het is goed om te zien dat er veel gebruik wordt gemaakt van de pomp. Meer dan 250 bestuurders per maand hebben hun banden op de juiste spanning gebracht én zagen direct het voordeel dat het hun oplevert. Ik hoop dat door de centralere plaatsing van de pomp in Holten er nog meer mensen gebruik van gaan maken”.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.