Bakker Nijkamp weer 1e prijs met oliebol

0

HOLTEN – Nijkamp, de Echte Bakker, heeft wederom de eerste prijs behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde.

Tweede en derde werden respectievelijk de Echte Bakkers Willem uit Wijchen en Herweijer uit Vlaardingen.

De oliebol van Nijkamp scoorde op alle onderdelen goed en was evenals vorig jaar luchtig, niet vet en bovendien zat er een mooi knapperig korstje om. Verder zat de vulling mooi ingekapseld waardoor de smaak van de vruchtjes optimaal tot z’n recht kwam. Hoewel ze vorig jaar ook al wonnen, waren Martin en Ingrid Nijkamp niet minder blij met de eerste prijs. ‘Dit is geweldig. We hebben er met het hele team weer enorm hard voor gewerkt en dan is dit een prachtige bekroning,’ aldus Martin Nijkamp. Ingrid ziet een groot voordeel ten opzichte van vorig jaar. ‘De eerste keer dat je dit overkomt, komt er zoveel op je af. Je weet bijna niet waar je moet beginnen. Gelukkig hebben we nu de ervaring van vorig jaar en weten we veel beter waar we aan moeten denken.’

Gildemeester Chris Scholtens zal de prijzen donderdag 16 december overhandigen aan de winnaars. Ze krijgen een beker, een oorkonde en een promotiepakket van het Echte Bakkersgilde.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.