AV Holten zoekt nieuwe G-atleten

0

HOLTEN – Mensen met een verstandelijke handicap, kunnen bij AV Holten trainen bij de G-atleten.

Iedereen doet op eigen niveau mee. Elke maandagavond van 18.45-19.45 uur trainen de leden met een verstandelijke beperking. Het veldseizoen is op 2 april weer begonnen op het veld van Meermanskamp.

Trainster Joke Stevens: “De totale groep bestaat uit zo’n 15 personen. Vanwege de grootte splitsen we de groep op in drieën. Elke groep wisselt drie keer van onderdeel. Loop- en technische nummers wisselen elkaar af. De snellere lopers trainen gerichter op het looponderdeel. Zij lopen bijvoorbeeld wat vaker een ‘duurloop’ op de Holterberg of zijn op het veld met langere afstanden bezig. De hardlopers lopen dan rondom de andere sporters. Zij doen een balspel, of zijn aan het verspringen of kogelstoten.” De training begint altijd met een gezamenlijke warming-up en eindigt met een gezamenlijk eindspel. Een enthousiaste groep vrijwilligers ondersteunt Joke tijdens de trainingen.

Joke benadrukt: “Ken je iemand met een verstandelijke beperking: enthousiasmeer hem/haar om eens naar een atletiektraining te komen kijken! Nieuwe leden zijn van harte welkom.”

Meer informatie en aanmelden via www.avholten.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.