Autocentrum van het Oosten

0

HOLTEN – Het autocentrum is de toekomst”, daar zijn de heren  Eshuis en Rouwenhorst het roerend over eens. Ze baseren deze uitspraak op onderzoek dat ze hebben gedaan naar de ontwikkelingen op de automarkt en de veranderende wens van de klant. De gemiddelde consument van nu wil vooral gemak, als het gaat om de verzorging van zijn vierwieler. Waar men in de Randstad al goed bekend is met het fenomeen ‘autocentrum’, blijft de ontwikkeling van autocentra in Oost-Nederland wat achter. Jan Eshuis Auto’s en Garage Rouwenhorst spelen hierop in en bouwen op dit moment het eerste alles-onder-één-dak autocentrum van Oost-Nederland. De verwachtingen zijn hooggespannen. 
 
In een autocentrum zijn verschillende bedrijven gehuisvest met elk hun eigen specialisatie. Het ene bedrijf richt zich op het selecteren van de beste passende voertuigen, terwijl het andere de reparaties van auto’s met steeds vernuftigere (electronische) techniek onder handen kan nemen. Doordat er verschillende specialismen onder één dak te vinden zijn, hoeft de klant niet meer van hot naar her te reizen. “Een autocentrum is iets anders dan bijvoorbeeld een grote dealer”, legt Eshuis uit. “ Een autocentrum is een pand waarin verschillende bedrijven zitten en waarbij iedere klant, ongeacht zijn merk of type auto, welkom is. Bij een dealer kun je vaak alleen terecht met een specifiek merk auto.”

 Eshuis is ruim een jaar geleden begonnen om de mogelijkheden voor een autocentrum in Oost-Nederland in kaart te brengen. Vanuit die gedachte is hij zich gaan verdiepen in de veranderende wens van de consument. En zo kwam hij erachter dat klanten van tegenwoordig veeleisend zijn. “Ze willen de beste kwaliteit en de beste service voor een redelijke prijs. En dat is nou precies wat wij denken te kunnen bieden. Ik zag dat in het westen al meer autocentra waren en dat klanten daar zeer tevreden zijn over de mogelijkheden ervan. Dat principe sprak me zo aan, dat ik het naar Holten wilde brengen. Zo kwam ik op het idee om een pand te bouwen dat ik voor een deel verhuur.” 
 
Eshuis en Rouwenhorst zijn zeker geen nieuwkomers het Holtense en in autoland.
Zo bestaat garage Rouwenhorst al vanaf 1924 (!) en timmert Jan Eshuis auto’s is ook al ruim 20 jaar aan de weg.
 “Onze klanten komen graag bij ons omdat wij veel tijd en aandacht aan ze kunnen besteden. We kennen ze allemaal persoonlijk, dat schept een vertrouwensband. Het idee was om onze mogelijkheden uit te breiden, zonder de kracht van het persoonlijke contact te verliezen.”
Eshuis legt verder uit: “Wij hebben zeker de ambitie om te groeien, maar niet in de vorm van bijvoorbeeld een
fusie want dan verliezen we juist dat contact. Als zo’n groot concern in je nek zit te hijgen, dan draait het alleen nog maar om cijfertjes. Dat is niet onze stijl. Wij houden van een persoonlijke benadering en die denken wij te kunnen brengen in Autocentrum Holten.”
 
Op dit moment wordt er druk gebouwd aan het pand, dat gelegen is op industrieterrein ‘Vletgaarsmaten II’  in Holten. Er is nu nog niet veel meer te zien dan een grote staalconstructie, op de hoek van de Handelsweg en de Productieweg.”Maar daar zal gauw verandering in komen”, volgens Eshuis. “Wij bouwen hier een hypermodern pand, waar klanten terecht kunnen voor alles wat met auto’s te maken heeft.”
Bij Jan Eshuis auto’s kunnen klanten terecht voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto en is er een eigen leasemaatschappij om ook de zakelijke rijder goed te kunnen bedienen. Garage Rouwenhorst helpt de consument met onder andere reparatie, servicebeurten, uitlijnen en airco-check. Er komt ook een wasserette in het autocentrum die 24 uur per dag geopend zal zijn.
 
“De werkplaats zal volgens de modernste richtlijnen worden ingericht zodat wij elk type auto
van wat voor merk dan ook perfect kunnen onderhouden”, aldus een enthousiaste Rouwenhorst.
 
De opening zal medio 2009 plaatsvinden, hierover zullen de autorijders uit Holten en omstreken ruim voortijdig
worden geïnformeerd.
Eshuis/Rouwenhorst besluit: “We zijn er van overtuigd dat het Autocentrum Holten een succesformule is! Waar de regionale autorijder nog veel plezier aan kan beleven!”.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.