Annemieke Beukenkamp schrijft kinderboek “Vrij zijn”

0

Annemieke Beukenkamp uit Holten schreef het kinderboek “Vrij zijn, door de ogen van een Nederlands en een Syrisch meisje”.
De komende periode staan de kranten weer vol met allerlei festiviteiten rondom Bevrijdingsdag.
Dit actuele boek maakt kinderen bewust van het feit dat vrijheid soms niet vanzelfsprekend is.

Irene is een Nederlands meisje en Sabi komt uit Syrië. Hoe ervaart Irene vrij zijn en is vrede nog wel iets bijzonders? En hoe is dat voor Sabi die opgroeit in een land met oorlog, waar ze niet vrij is?
Ze vertellen beiden hun verhaal, versterkt door indrukwekkende fotocollages.
Zo komen twee werelden samen.

De auteur van dit boek, Annemieke Beukenkamp, hielp een jaar geleden mee met de opvang van vluchtelingen in Hellendoorn. Dat heeft haar enorm geraakt en deed haar beseffen dat wij zo ongelooflijk veel geluk hebben dat we in Nederland zijn geboren, geen angst hoeven te hebben, en vrij zijn.
Met deze achtergrond, en haar jarenlange ervaring als leerkracht, schreef en illustreerde ze het boek ‘Vrij zijn, door de ogen van een Nederlands en een Syrisch meisje’.
In eerste instantie deed ze dit voor zichzelf. Maar de boodschap dat álle kinderen het recht hebben om vrij te zijn, reikte verder. Het resulteerde in een prachtig boek, dat door de boodschap vele anderen kan raken!

De waarde zit voor de auteur in de maatschappelijke bijdrage. Daarom gaat het grootste deel van de opbrengst naar WarChild. De boodschap van het boek dat alle kinderen het recht hebben om vrij te zijn, en kind te kunnen zijn, sluit namelijk mooi aan bij de doelen van WarChild. Over de hele wereld leven miljoenen kinderen in oorlog. War Child heeft veilige plekken gemaakt, waar oorlogskinderen kunnen spelen en leren. Ook voor gevluchte kinderen in Nederland heeft Warchild projecten opgezet. Zo vergeten ze hun angst en verdriet, kunnen ze beter omgaan met hun nare herinneringen, en mogen ze zich weer veilig voelen!

Voor meer informatie en het bestellen van dit boek kunt u terecht op www.mijnwebwinkel.nl/winkel/vrijzijn

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.