Alle vrijwilligers verzekerd in Rijssen-Holten

0

HOLTEN/RIJSSEN – Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de toekomst. Daarom heeft Rijssen-Holten een collectieve verzekering afgesloten en ondersteunt en faciliteert daarmee alle vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en mantelzorgers door hen collectief te verzekeren.

De collectieve verzekering is ontwikkeld door de VNG en Centraal Beheer Achmea omdat in de praktijk bleek dat vrijwilligers lang niet altijd (voldoende) verzekerd waren. Er zijn twee verzekeringspakketten ontwikkeld, Rijssen-Holten neemt beide af. Hierdoor zijn alle vrijwilligers ‘in één klap’ collectief verzekerd en zij zijn automatisch verzekerd tijdens hun vrijwilligerswerk.

Door een rijksbijdrage is de financiering van deze verzekering mogelijk gemaakt.

Wat houdt het in?

De vrijwilliger staat centraal.
Registratie of aanmelding van vrijwilligers is niet nodig.
Eenmalige (project)activiteiten, zoals vrijwilligers die helpen bij een jaarlijkse activiteit, zijn verzekerd.
Maatschappelijke stagiairs zijn meeverzekerd.
Mantelzorgers hebben een passende dekking.
Geen eigen risico.

Voorlichtingsbijeenkomst collectieve vrijwilligersverzekering

Op donderdagavond 24 januari om 19.30 uur organiseert de gemeente in de raadzaal van het gemeentehuis een speciale avond voor dit onderwerp. Vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties krijgen dan meer informatie over de verzekering. Daarnaast is het ook alvast mogelijk om vooraf vragen te stellen. De vragen die binnenkomen bij de gemeente, worden dan alvast behandeld zodat vrijwilligers op 24 januari heel gericht een antwoord krijgen op hun vraag.

Vragen of meer informatie

Vrijwilligers of vrijwilligersorganisatie die al vragen hebben over de collectieve vrijwilligersverzekering kunnen deze stellen via mailadres: [email protected] Meer informatie over dit onderwerp is op de website www.rijssen-holten.nl/digitaal%20loket/publicatie/vrijwilligersbeleid

te vinden.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.