Afscheid 2 rasechte GB-ers

0

HOLTEN – In de voorjaarsledenvergadering van Gemeentebelang Rijssen- Holten werd uitgebreid stil gestaan bij het afscheid van Ab Hofhuis en Arie Nijkamp uit de actieve politiek.

Beide heren hebben vele jaren een actieve rol vervuld in de gemeenteraad van Rijssen-Holten voor de lokale groepering.

Ab Hofhuis kwam in 2002 tussentijds in de gemeenteraadsfractie van GB Rijssen-Holten  als opvolger van vertrekkende mevr. Loes van Wijk. Bij de verkiezingen in 2006 was Ab Hofhuis lijstaanvoerder en in de raadsperiode 2006 – 2010 fractievoorzitter. In 2010 besloot Ab niet als raadslid terug te keren, maar bleef als commissielid wel op een ondubbelzinnige wijze de GB- fractie ondersteunen. Met name gezien zijn leeftijd heeft de heer Hofhuis  besloten zich met ingang van de nieuwe raadsperiode niet meer voor een actieve functie beschikbaar te stellen.

Arie Nijkamp was  in 2000 na  de fusie  van  Rijssen en Holten, één van de eerste leden van Gemeentebelang die uit Rijssen afkomstig was. Voor de op dat moment nog Holtense groepering was het van groot belang een actief lid te hebben die midden in de Rijssense gemeenschap stond. De heer Nijkamp werd in 2006 raadslid en heeft die functie vervuld tot en met de afsluiting van de raadsperiode in 2014. Na 8 jaar vindt hij het welletjes, mede omdat zijn bedrijf veel energie en inzet van hem vraagt.

Met een toepasselijk dankwoord en persoonlijke cadeaus werden beide heren bedankt voor hun verdiensten voor GB-Rijssen-Holten.

In de vergadering werd verder uiteraard de nodige aandacht besteed aan het voor GB-Rijssen-Holten gunstige resultaat bij de verkiezingen in maart, de coalitiebesprekingen, die ook juist die middag afgerond werden en de rol van GB in de komende raadsperiode, wederom als coalitiepartij.

Ledenvergadering GB Rijssen-Holten woensdag 16 april 2014.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.