Afbeelding wordt verkleind en is nu afgeplakt

2

HOLTEN – De afbeelding van Hitler op een informatiebord bij de Canadese oorlogsbegraafplaats in Holten wordt voorlopig afgedekt. Dat heeft de maker van het bord Floor Looy donderdag besloten na overleg met de stichting Welcome Again Veterans uit Holten. Die had aanstoot genomen aan de in hun ogen prominente beeltenis van de Führer.

Het paneel in het bord wordt binnenkort vernieuwd. De beeltenis van Hitler zal een stuk kleiner worden dan nu, belooft Looy. De veteranenstichting is daarmee akkoord gegaan.

Looy maakte het bord in het kader van het Wereldtijdpad dat in Salland en Twente de wereldgeschiedenis in beeld brengt. Het veteranencomité vreesde dat de prominente afbeelding de indruk zou kunnen wekken bij de Canadese veteranen dat Hitler wordt verheerlijkt. „Dat is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest”, aldus Looy. 

De afbeelding stuitte onder anderen André Deijk, de beheerder van de begraafplaats, tegen de borst. Hij kreeg gisteren veel telefoontjes. " Opvallend genoeg waren dat voornamelijk oudere inwoners van Rijssen. Verder kwamen veel mensen uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen. Ook sprak ik enkelen die dagelijks over het pad lopen. Hen was het bord eerst niet opgevallen, want er staan wel meer van dit soort borden in de omgeving. Nu kwamen ze een kijkje nemen en waren ze behoorlijk geschrokken."

 

2 Reacties
  1. Guus zegt

    hoe zielig kun je zijn .
    totaal geen respect

  2. Guus zegt

    hoe zielig kun je zijn .
    totaal geen respect

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.