8e ONK Supermoto op Vletgaarsmaten

2

HOLTEN – Zondag 14 augustus a.s. zal circuit “Vletgaarsmaten” te Holten weer het decor vormen van spectaculaire ONK Supermoto wedstrijden.

De organiserende vereniging, Motor- en automobielclub “de Holterberg”, heeft alles in het werk gesteld om er ook dit jaar weer een spectaculair gebeuren van te maken. Het parcours is vrijwel gelijk aan voorgaande jaren, alleen het onverharde gedeelte is wat gewijzigd, maar uiteraard wel weer met een tweetal springbulten die het nodige zullen vergen van de rijkunsten van de coureurs. Vanaf de Broekweg is dit punt prima te overzien, een aanrader! Supermoto is een bijzonder spectaculaire tak van motorsport, waarbij het publiek kan genieten van spanning en sensatie. De mix van wegrace, speedway en motocross zorgt ervoor dat de deelnemers echte allround motorsporters moeten zijn.

De populariteit van deze tak van motorsport stijgt snel, het aantal deelnemers neemt dan ook sterk toe, met als gevolg een bijna overvol wedstrijdprogramma. In totaal worden zo’n 150 rijders aan de start verwacht, verdeeld over vier klassen, te weten, jeugd, nationaal, euro-nationaal en inters. Onder de deelnemers treffen we ook een flink aantal buitenlanders en dan met name uit België.

Bij de Inters is de Belg Marc Fraikin de te kloppen man, na 6 wedstrijden staat hij met 29 punten voorsprong schier boven aan. Veel tegenstand kan hij in Holten onder andere verwachten van Marcel van Drunen, die in voorgaande jaren vaak de overwinning mee naar huis nam.  

Ook de organiserende vereniging MAC “de Holterberg” is met aantal deelnemende leden vertegenwoordigd en met name van Jirri Winters mag het nodige vuurwerk verwacht worden, mede gezien zijn prachtige tweede plaats in de tussenstand in de Euro klasse.

Ook dit jaar staat er een jeugdklasse op het programma, een goede zaak, toch wil het met het aantal deelnemers in deze klasse nog niet erg vlotten. Slechts 3 rijders staan er op de deelnemers lijst en zij zullen dan ook gecombineerd rijden met de Nationale klasse.

Na een pauze van twee maanden gaat in Holten de competitie om het ONK Supermoto kampioenschap weer van start. De punten zijn dus nog lang niet verdeeld, er is nog van alles mogelijk. Natuurlijk zijn de rijders na deze seizoen pauze uitermate gebrand om zich te bewijzen. Spannende wedstrijden zullen dan ook zonder meer geboden worden.

De trainingen beginnen al om 9.30 uur en de wedstrijden om 12.30 uur
(allebei onder voorbehoud). Toegang € 5,00 , jeugd tot en met 14 jaar
€ 2,50, kinderen tot en met 8 jaar gratis.

Het circuit “Vletgaarsmaten”  is gemakkelijk te bereiken. Komend vanaf de snelweg A1 via afslag 26 de N 332 op richting Holten, daarna pijlen ‘CIRCUIT’ volgen.

Voor eventuele info: Ep Krikkink (0572-321230 / 06-53351407) of                                
Wim Slijkhuis (0548-363240 / 06-10756456)  
www.macdeholterberg.nl

2 Reacties
 1. GeWe zegt

  Organisatie.
  Enorm veel succes gewenst.
  Weer een activiteit dat Holten op de kalender zet.

 2. GeWe zegt

  Organisatie.
  Enorm veel succes gewenst.
  Weer een activiteit dat Holten op de kalender zet.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.