66e MAC – Voorjaarsrit met alle toppers aan de start

0

HOLTEN – Voor de op zaterdag 3 maart a.s. te houden 66e MAC – Voorjaarsrit bestaat van deelnemers zijde inmiddels al flinke belangstelling. De organisator van deze endurorit, Motor – e Automobielclub “de Holterberg”, heeft al ruim 200 inschrijvingen binnen en men verwacht dat dit aantal nog behoorlijk zal toenemen, met name door de ééndaglicentiehouders die op de wedstrijddag zelf nog kunnen inschrijven.

Onder de inschrijvers treffen we bijna alle Nederlandse “enduro – toppers”en een aantal Oosterburen zorgen zelfs voor een internationaal tintje aan dit evenement. De rit telt mee voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2012.

De route van de 66e editie van de MAC-Voorjaarsrit heeft een lengte van ongeveer 65 kilometer, de inters rijden vier ronden en de nationale deelnemers drie. In de route zijn drie zogenaamde crossproeven opgenomen, welke vrij toegankelijk zijn voor publiek. Deze proeven zijn uitgezet op geheel afgezette delen van het parcours en hier worden de tijden van de rijders opgenomen. De tijden van alle proeven bij elkaar opgeteld bepaalt de klassering van de deelnemers in de verschillende klassen.

Proef I is op het motocross-circuit “de Zuurberg” en zal net als voor enkele jaren terug weer bestaan uit twee ronden, voor de tijdwaarneming levert dit vanwege de transponders geen problemen meer op. Het wordt voor de deelnemers dus weer afzien op de zogenaamde “Verzuurberg”. Deze proef heeft een lengte van 8 kilometer. Proef II is uitgezet in de buurtschap “Helhuizen” en heeft een lengte van 3 kilometer en

proef III tenslotte is ook dit jaar weer op het industrieterrein “Vletgaarsmaten”, lengte ongeveer 4 kilometer. De start en finish vinden plaats bij clubgebouw ’t Stuurhuus, Beusebergerweg 37 te Holten, gestart wordt er vanaf 8.30 uur en zo rond 15.30 zal de laatste deelnemer aan de finish zijn.

Onder de deelnemers treffen we ook weer een groot aantal leden van de organiserende vereniging MAC- “de Holterberg” en enkelen van hen moeten zeker in staat worden geacht om hoog in het klassement van hun klasse te eindigen, ja zelfs enkele klasse overwinningen behoort tot de mogelijkheden.

Al met al belooft het een spannende strijd te worden. Voor de laatste informatie, deelnemerslijst en precieze plaats en doorkomsttijden van de proeven kan men terecht op de MAC-site: www.macdeholterberg.nl
Voor off roadrijders bestaat er ook weer de mogelijkheid om de route éénmaal te rijden en wel direct nadat de laatste wedstrijdrijder is vertrokken voor zijn laatste ronde, dit zal om plm. 14.30 uur zijn.

Inschrijven en keuring ter plekke tussen 13.00 en 14.00 uur, kosten € 15.00. De motor moet wel voldoen aan alle offroad-eisen.
 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.