3e crossloop op de Holterberg

2

HOLTEN – Afgelopen zaterdag werd er de Oad Holterbergcrossloop gehouden. Dit is de derde wedstrijd in een serie van 4 die al jaren wordt gelopen in Holten en omstreken. Deze loop is genoemd naar de sponsor Oad Reizen. Oad heeft te kennen gegeven ermee te stoppen.

Dat betekent niet het einde van de Holterbergcross. Die blijft zeker bestaan zegt Holternaar Egbert Veneklaas. De organisatie van de Oad crosscompetitie is druk opzoek naar een nieuwe sponsor voor de vier loopwedstrijden in Nijverdal, Rijssen, Holten en Goor.

Voor verslag van Egbert Veneklaas  zie lees verder
(foto’s G. Willems)

Update: Klik hier voor meer foto’s

Image

Image

Zaterdag 24 januari werd onder prima weersomstandigheden de Holterbergcross georganiseerd. Ondanks de vele regen van vrijdag lag het parcours er prima bij en kan de A.V.Holten weer terugkijken op een geslaagd evenement met een goede

opkomst. Zo stonden er op alle afstanden samen 360 mensen aan de start die weer van heinde en verre waren gekomen om te genieten ( of af te zien) op onze mooie Holterberg. De winnaars in de diverse categorien waren:

1,5 km jeugd t/m 9 jaar 1e Wilbert Dennekamp uit Rijssen met op een prima 3e plaats Guus Uijen.
1,5 km jeugd 10t/m12 jaar Hier was er bij de jongens een prima 2e plaats voor Thomas Kamperman en ook bij de meisjes was er een Holtens succes met een mooie 2e plaats voor Madelief Uijen.

De 2,5 km werd gewonnen door Arjo Koekoek uit Hoogeveen. snelste Holtenaar was hier Wouter Jansen .
Op de 5km stonden maar liefst 130 mensen aan de start met als overtuigende winnaar Gert Jan Wassink uit Varsseveld in een zeer snelle tijd van 15.53
Carlos Baltus deed ook goed voorin mee en werd 7e in 18.17 even later gevolgd door Remco ter Brake en Stefan Paalman. Ook bij de dames waren er een paar snelle atletes aan de start met Reina Visser uit Nijmegen als winnares in 19.21. Snelste Holtense was hier Marjet Marissink.

De 10 km trok de meeste deelnemers met 140 mensen aan de start. Winnaar werd Dennis Weijers uit Doetinchem in 32.06 Snelste Holtenaar was Martijn Paalman.
Een opvallende prestatie was er ook voor onze plaatsgenoot Richard Beldman die eerst de 5km liep en hier 1e werd in de klasse heren 50 om er daarna ook de 10 km nog even achteraan te lopen en hier nog weer een 3e plaats wist te behalen in zijn leeftijdsklasse.

Voor alle uitslagen kijk op www.avholten.nl  of www.oadreizencrosscircuit.nl  

2 Reacties
  1. EOW2 zegt

    Voor de geïnteresseerden, staan er foto’s van de Holterbergcross in het fotoalbum. (Bedankt Hans!)

  2. EOW2 zegt

    Voor de geïnteresseerden, staan er foto’s van de Holterbergcross in het fotoalbum. (Bedankt Hans!)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.