22e Klassiekerrace op Koningsdag

0

HOLTEN – Nostalgisch motorsportgebeuren in Holten
De voorbereidingen voor de jaarlijkse Klassiekerrace in Holten zijn natuurlijk al weer in volle gang, al moet de organisatie nog wel even wennen aan de nieuwe datum namelijk 26 april en voor de eerste maal op Koningsdag. Verder zal veel bij het oude blijven en dus zal ook dit maal de “Beusebergring” weer bol staan van de klassieke-motorsport. Uiteraard zal ook dit jaar, net als in alle voorgaande jaren, de organisatie weer in nauwe samenwerking plaats vinden met de Historische Motorsport Vereniging.
De organisatoren van Motor- en Automobielclub “de Holterberg” zullen ook nu weer alles op alles zetten om er een mooi evenement van te maken.

Evenals voorgaande jaren zal het evenement ook dit jaar weer de eerste van het nieuwe seizoen zijn en dus rekent de organisatie op volop belangstelling voor dit nostalgische gebeuren op en rond het circuit ‘de Beusebergring’. De rijders zullen na de lange winterstop, waarin natuurlijk heel veel gesleuteld is, met de nodige spanning hun machines naar de startstreep duwen.
Het aantal inschrijvers heeft inmiddels de 200 al ruim overschreden, met ook nu weer diverse buitenlandse rijders, vooral uit Duitsland.
Namens de MAC zullen de clubleden Karel van Dijk op een 250 cc NSU en Gerrit Agterkamp op een 50 cc Kreidler proberen de clubeer hoog te houden.
Voor wat betreft het circuit zullen er geen veranderingen plaats vinden, dus ook dit jaar met de twee overbekende chicanes. Het is immers geen snelheids wedstrijd maar een Regelmatigheidswedstrijd.

Het deelnemersveld wordt verdeeld in 7 verschillende klassen en ze rijden allemaal 2 manches. En om u alvast een beetje ‘lekker’ te maken noemen we wat merken van de deelnemende motoren zoals: Norton, BSA, Eijsink, MV Agusta, Aermacchi, Sparta, NSU, BMW, Van Veen Kreidler en Jamati. Nee het geluid kunnen we er niet bij doen, daarvoor moet u zelf op Koningsdag naar de ‘Beusebergring’ komen. De ware liefhebber van oude motoren kan hier zijn hart op halen.

Maar er zal nog veel meer te beleven zijn daar rond het clubgebouw
’t Stuurhuus. Zo zullen er diverse klassieke motoren, bromfietsen en auto’s tentoongesteld worden en zal er onder andere iemand bezig zijn met het restaureren van een Harley Davidson.   

Ook de motormarkt is er dit jaar weer bij, niet de grootste maar wel gezellig. Diverse aanmeldingen van standhouders zijn al binnen maar er kunnen er nog meer bij. Interesse, bel  dan DirkJan Schoolen (0548-362528)
e-mail: [email protected]  of Arie Leppink (0548-363143).

Aanvang : trainingen 10.30 uur, wedstrijden 13.00 uur. Toegang : € 5,00 (jeugd t/m 14 jaar € 2,00, kinderen t/m 8 jaar gratis)
Het circuit de ‘Beusebergring’ is gelegen rond het MAC-clubgebouw
’t Stuurhuus aan de Beusebergerweg te Holten.
Komend via de snelweg A1 afslag 26 richting Holten, daarna pijlen met CIRCUIT  volgen.  
Voor info: www.macdeholterberg.nl

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.