100e starterslening toegekend

0

HOLTEN – De gemeente heeft in mei 2014 de 100e starterslening toegekend. Vorige week ontving de heer Voortman de sleutel van zijn eerste koopwoning. Daar werd hij met een toepasselijk cadeautje verrast door wethouder Roland Cornelissen.

Starterslening
De heer Voortman is de gelukkige eigenaar van de woning aan de Rozengaarde 37 in Rijssen. Dankzij de starterslening is het voor hem mogelijk om nu een woning te kopen. Een vriend van de heer Voortman attendeerde hem op de mogelijkheden van een starterslening.

In 2007 is de starterslening ingevoerd in Rijssen-Holten. In de 7 jaar dat de lening nu actief is, zijn gemiddeld 14 starters per jaar geholpen aan hun eerste koopwoning.

De starterslening is een steuntje in de rug voor starters op de woningmarkt; personen die voor het eerst een woning kopen. Als een starter en de betreffende woning aan enkele voorwaarden voldoen, dan komt hij of zij in aanmerking voor een lening.

Wethouder Roland Cornelissen is  tevreden over deze regeling: “Hierdoor zie je dat door de koop van een woning ook andere partijen voordeel ervaren, denk aan een schilder, aankoop meubilair et cetera”.

Deltaplan
In 2013 is de starterslening opgenomen in het Deltaplan, als onderdeel van het project ‘bevorderen doorstroming woningmarkt’. Dit project is bedoeld om een positief effect op de bestaande woningmarkt tot stand te brengen. Om deze reden is het bereik van de starterslening ook aangepast en is deze vanaf april 2013 alleen nog inzetbaar voor bestaande koopwoningen.

Meer informatie over de starterslening en het Deltaplan is te vinden op www.rijssen-holten.nl.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.